ثبت نام در  در طرح تجربه صدور رای داوری

لزوم تشکیل رکن تجدیدنظر در داوری سرمایه‌گذاری بین‌المللی


۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹
۱۲:۰۹ ب.ظ
۱۲۲۶۸ بازدید

لزوم تشکیل رکن تجدیدنظر در داوری سرمایه‌گذاری بین‌المللی
لزوم تشکیل رکن تجدیدنظر در داوری سرمایه‌گذاری بین‌المللی
                 
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
 
نویسندگان
محسن محبی1؛ سهیلا ابراهیمی لویه 2 
1استادیار دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی - واحد علوم و تحقیقات تهران (نویسنده مسئول)
2دانشجوی دکتری رشته حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی
 
چکیده
امروزه داوری سرمایه‌گذاری بین‌المللی علیرغم نقش مؤثری که در حل و فصل اختلافات میان دولت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی دارد با انتقادهای جدی مواجه است. یکی از مهمترین این انتقادات صدور آرای متناقض در دعاوی مشابه است که انسجام و پیش‌بینی پذیری آرای داوری را از بین برده و با ناتوانی از ایجاد امنیت حقوقی، مشروعیت داوری سرمایه‌گذاری بین‌المللی را مخدوش نموده است. این مقاله ضمن بررسی تفصیلی عواملی که سبب شکل‌گیری بحران موردنظر شده است، اثرات مثبت تشکیل یک رکن تجدیدنظر در داوری سرمایه‌گذاری را در حل مشکلات فوق ارزیابی می‌کند. سپس با بررسی موردی گزینه‌های مختلفی که می‌توانند به عنوان چنین رکنی مورد استفاده قرار گیرند، پیشنهاد می‌کند که ساختار مرکز حل و فصل اختلافات ناشی از سرمایه‌گذاری (ایکسید) توسط دولت‌های عضو آن مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد، به طوری که با اصلاح کنوانسیون 1965 واشنگتن، نهاد کمیته ابطال موجود در ایکسید به یک رکن ثابت و دائمی برای تجدیدنظر از آرای داوری سرمایه‌گذاری تبدیل گردد. علاوه بر اصلاحات مزبور، این مقاله گسترش جهات تجدیدنظرخواهی، انتخاب قضات ثابت و آشنا به حقوق بین‌الملل عمومی، جلوگیری از وکالت همزمان قضات در سایر پرونده ها، و تعیین مهلت مشخص برای صدور رأی تجدیدنظر را به عنوان دیگر موارد مهمی که باید در این راستا مورد توجه قرار گیرند پیشنهاد می‌کند.
 
کلیدواژه‌ها
داوری سرمایه‌گذاری بین‌المللی؛ بحران مشروعیت؛ آرای متناقض؛ رکن تجدیدنظر؛ ایکسید
 

داوری


  لینک کوتاه به اشتراک گذاری
کاربر گرامی:
برای دانلود فایلهای مقاله حتما باید عضو سامانه باشید و اگر عضو سامانه هستید لطفا وارد سیستم شوید.
فایلها
نظرات
  محمدعلی ابوالفضلی قمصری        1400/09/07 06:59:15 ب.ظ     
باسلام و تقدیر از مقاله لزوم تشکیل رکن تجدید نظرخواهی در داوری سرمایه گذاری بین اللملی و پیش بینی این ایده در کنوانسیون ایکسید امریکا که از اتحادیه اروپا الگو برداری شده و با مشارکت حدود ۱۶۰ کشور سعی شده با ایجاد و اصلاح در قوانین این کنوانسیون راهکاری برای تجدید نظر در ارای داوری سرمایه گذاری بین اللملی از لحاظ شکلی و ماهوی ارای صادره مورد تجدید نظر قرارگیرد تا به ماهیت داوری امنیت حقوقی بیشتری اعطا گردد .
  حسن شمس الدینی        1400/08/03 10:06:12 ب.ظ     
سلام عالی بودبهره بردم انشاالله موفق ومویدباشید
برای نظر دهی در صورتی که عضو سایت هستید از بخش ورود با سیستم وارد شوید و در غیر اینصورت از بخش ثبت نام نسبت به ثبت نام اقدام نمایید.
لطفا منتظر بمانید ...